Zo geef je jouw partner de zolder van zijn of haar dromen!

Zo geef je jouw partner de zolder van zijn of haar dromen!

Het is alweer bijna Valentijnsdag en dat betekent dat heel veel mensen haastig op zoek zijn naar het beste cadeautje voor hun partner. Wil jij dit jaar niet met een afgezaagd cadeau komen, maar iets geven waar hij of zij écht iets aan heeft? Dan is het hoog tijd om jullie woning eens nader te inspecteren. Geef hem of haar iets waar hij ook op de lange termijn veel plezier aan beleeft. Misschien klaagt je partner wel continu over het gebrek aan ruimte op zolder. Dan is hij niet de enige, want ruimtegebrek op zolder is een veelgehoord probleem. Dit terwijl deze ruimte juist voor heel veel doeleinden gebruikt kan worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een eigen kantoor, hobbyruimte of misschien wel een extra slaapkamer? De zolder verbouwen voor Valentijnsdag klinkt misschien niet heel romantisch, maar we durven te wedden dat je partner – en stiekem jij ook een beetje – hier dolgelukkig van zal worden. Maar hoe pak je dit aan? In dit artikel geven we enkele tips om jouw partner de zolder van zijn of haar dromen te geven.

Nieuwe indeling maken

Voordat je aan de slag gaat op zolder is het eerst belangrijk om een nieuwe indeling te maken. Bekijk goed over hoeveel ruimte je op dit moment beschikt en wat er mogelijk is. Overleg eventueel met een aannemer. Vaak is er veel meer mogelijk dan gedacht. Begin tevens ook met het opruimen van onnodige spullen. Vaak wordt de zolder een beetje als ‘rommelruimte’ ingezet. Hier worden alle overbodige spullen, waar geen afscheid van genomen kan worden, opgeslagen. Na jaren weet je niet eens meer wat er precies allemaal ligt. Eén tip: doe dit wel met je partner in kwestie, zodat er later geen discussies over kunnen ontstaan.

Ruimte vergroten

Is er weinig ruimte op zolder en wil je toch een praktische kamer maken? Dan kun je overwegen om eventueel dakkapel te laten plaatsen. Dakkapellen zien we tegenwoordig op steeds meer woningen pronken. Dat is ook niet zo gek, want deze verbouwing kan je enorm veel ruimte opleveren. Hierdoor is het soms zelfs mogelijk om van één zolder twee ruime kamers te maken. Dat biedt natuurlijk direct heel veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast verhoog je zo ook de waarde van het huis. Niet alleen omdat er meer kamers aanwezig zijn, maar ook omdat de oppervlakte van het huis groter wordt. Zeker als je in de verre toekomst verhuisplannen hebt, kan dit heel wat extra geld opleveren.

Ruimte vergroten

Schakel een vakman in

Alhoewel je, zeker als je budgetproof wilt verbouwen, het liefst de teugels in handen houdt, kan het in sommige gevallen geen kwaad om een vakman in te schakelen. Zeker niet als je een grootschalige verbouwing wilt laten uitvoeren. Al ben je nog zo handig, sommige dingen moet je gewoon aan een professional overlaten. Daarnaast beschik je meestal ook niet over heel veel tijd om de verbouwing ook nog eens naast je werk, gezin en/of studie uit te voeren. Bespaar jezelf daarom een hoop stress en laat de grootschalige verbouwingswerkzaamheden door een professional opknappen. Het resultaat is niet alleen een stuk mooier, maar je bespaart er ook nog eens heel veel tijd mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *