Wat geef je cadeau als moeder van de bruid?

Wat geef je cadeau als moeder van de bruid?

Eindelijk breekt het moment aan dat jouw dochter in het huwelijksbootje stapt. Een emotionele gebeurtenis, waar je misschien al vanaf dat ze net geboren was van hebt gedroomd. Eindelijk heeft ze haar partner gevonden en zie je hoe gelukkig ze is. Dat doet een moeder goed. Daarom wil je graag een bijzonder cadeau geven voor hun huwelijk. Niet alleen om je dochter te feliciteren en te laten zien hoeveel je om haar geeft, maar ook om je nieuwe schoonzoon welkom te heten in de familie. Maar welk cadeau is geschikt? Wij zetten een aantal cadeautips voor jou op een rijtje.

Trouwkaarten cadeau geven

Wil je iets geven waar het bruidspaar straks echt iets aan heeft? En wil je enkele kosten van hun uit handen nemen? Kies er dan voor om de trouwkaarten cadeau te doen. Zorg er hierbij wel voor dat je dit tijdig aangeeft, zodat je samen met je dochter alvast op trouwkaartenjacht kunt gaan. Bovendien voorkom je zo ook dat ze alvast kaarten bestellen en je zo te laat bent om je cadeau te geven.

Het lijkt misschien een beetje saai om de trouwkaarten cadeau te doen, maar bedenk ook dat je ze zo heel veel kosten bespaart én een herrinnering voor het leven geeft. Die prachtige trouwkaart krijgt immers vast een prominent plekje binnen hun woning.

Moeder-dochter sieraad

Ben je op zoek naar een cadeau speciaal voor jouw dochter? Kies dan voor iets met een emotionele betekenis. Je geeft voor altijd jouw dierbaarste bezit aan een ander. Dat zal heel emotioneel zijn en vraagt dan ook om een bijzonder cadeau om jullie band duidelijk te maken. Doe dit bijvoorbeeld door een moeder-dochter sieraad. Dit kan van alles zijn. Van een kettinghangertje die jullie allebei dragen tot een armband, ring of oorbel. Werkelijk alles is mogelijk. Als je het maar met liefde geeft, zal je cadeau altijd in de smaak vallen!moeder dochter sieraad

Fotoalbum

Je kunt er ook voor kiezen om een fotoalbum vol met mooie herinneringen van je dochter samen te stellen. Denk hierbij aan de foto’s van haar geboorte en haar eerste levensjaren, maar ook de mooie momenten die jullie daarna hebben meegemaakt. Met een fotoalbum geef je een zeer persoonlijk cadeau, waar je dochter later met veel plezier naar kan kijken. Bovendien kan je deze zo duur maken als je zelf wilt. Dankzij het gebruik van kortingscodes past deze zeker binnen jouw budget!

Bij het samenstellen van een fotoalbum kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je schoonzoon een beetje te betrekken. Gebruik daarom ook foto’s van het kersverse echtpaar om het ‘verhaal’ compleet te maken.

Bruidsjurk

Vroeger was het heel gebruikelijk dat de vader van de bruid ook de bruidsjurk cadeau deed. Inmiddels ligt dat anders en betalen de meeste bruidjes hun jurk zelf. Dat betekent natuurlijk niet als moeder dat jij hier niets aan kunt veranderen. Lever daarom een kleine bijdrage of geef, indien mogelijk, de bruidsjurk van haar dromen cadeau. Hiermee geef je een onbetaalbare herinnering en haar het gevoel dat ze op dat moment de mooiste vrouw ter wereld is.

Extra tip: vraag aan haar schoonfamilie of zij misschien ook willen bijdragen aan de jurk. Zo kunnen jullie gezamenlijk een groots en mooi cadeau geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *