Leuke cadeautips voor tieners

Leuke cadeautips voor tieners

Als kinderen jong zijn, is het eigenlijk ontzettend makkelijk om cadeautjes te vinden. Speelgoed doet het eigenlijk altijd wel goed, op een gegeven moment kan je deels overstappen op boeken en ze hebben om de zoveel jaar wel een nieuwe fiets nodig. Daarentegen gaat het bij de wat oudere kinderen, tieners, niet heel gemakkelijk.

Natuurlijk willen ze een cadeau van honderden euro’s. En nee, het is niet hun probleem dat vaders en moeders dat te duur vinden. Als je als ouder (of andere kennis) een cadeau voor een teiner wil aanschaffen, is dat dus best moeilijk. Gelukkig heb je het getroffen met deze blog. We vertellen je namelijk een aantal leuke cadeautips voor tieners. Lees je mee?

#1 Gadgets en technologie

Tieners zijn vaak dol op de nieuwste technologische snufjes. Een leuk cadeau voor meisje van 14 jaar maak je blij met een ringlight voor haar TikTok-filmpjes, een jongen van dezelfde leeftijd met een bluetooth speaker voor het luisteren van favoriete muziek. Dit soort cadeaus zijn niet alleen cool, maar ook nog eens functioneel. En, misschien ook wel een opluchting, de cadeaus zijn eigenlijk al voor een paar tientjes aan te schaffen. 

#2 Grappige cadeaus

Een beetje humor kan nooit kwaad! Tenminste, als je het maar bij de humor van de tiener houdt en niet op een humoristische manier over ongemakkelijke zaken van een tiener gaat praten. Maar goed, een set sokken met een origineel design of een spelletje dat garant staat voor lachbuien: wat ons betreft is dat super. Op een of andere manier zorg je er maar weer voor dat het ‘oh zo zware leven’ van een tiener, toch wat luchtiger wordt.

#3 Persoonlijke verzorging

Er groeit ineens haar op plekken waar dat het niet eerder deed, tijdens activiteit wordt er gezweet als een otter en het uiterlijk (door de mening van anderen) is belangrijker dan ooit.

Door dit soort dingen bestaat er een aanzienlijke kans dat de tiener bezig is met persoonlijke verzorging. Van lekkere zeepjes, tot overpriced deodorant en misschien wel een eerste geurtje: het zijn allemaal dingen die leuk zijn om als cadeautje te geven. 

#4 Boeken en abonnementen 

Als de tiener in kwestie een boekenwurm is, overweeg dan een exemplaar van het nieuwste boek van hun favoriete auteur of een abonnement op een boekenclub. Voor de liefhebbers van strips zijn er ook verzamelaarsedities van hun favoriete strips of manga. Boeken en abonnementen zijn cadeaus die blijven geven!

#5 Ervaringen 

Hoe leuk het ook is dat je voor de verjaardag van je tiener een nieuwe sportoutfit hebt gekocht, na een paar jaar is hij of zij het al wel weer vergeten. Daarentegen wordt een ervaring veel minder snel vergeten. Geef de tiener in kwestie een dagje uit naar het pretpark of een workshop die aansluit bij hun interesses. Er worden tien uit tien foto’s gemaakt, die dan worden opgeslagen en daarmee blijft de herinnering levend. Het cadeautje wordt, wanneer het in de smaak valt, nog jarenlang onthouden. Dat is toch super leuk?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *