Kinderen spelen het liefst met zand en water

Kinderen spelen het liefst met zand en water

Stimuleer de sensomotorische ontwikkeling van je kind

Met sensomotorisch speelgoed ontwikkelen kinderen hun motoriek, beweging en zintuigen. Het is daarom fantastisch als je kind een eigen zandbakje heeft. Of misschien is er een zandbak in de buurt waar je kind kan spelen. Is het mooi weer, combineer het zand dan eens met water. Wees niet bang voor een vies kind, want juist het ervaren van zand, water en de combinatie daarvan is goed voor de ontwikkeling van je kindje. Ze doen door middel van veel speelgoed ervaringen op met hun zintuigen. Ze voelen, zien en horen. Daardoor ontvangen ze informatie over hun eigen lichaam.

Sensomotorisch speelgoed bij TrendySpeelgoed.nl

Bij TrendySpeelgoed.nl vind je een ruim aanbod op het gebied van producten die de zintuigen stimuleren. Denk aan speelgoed voor in bad, of aan harkjes of vormpjes voor in de zandbak. Ook speelgoed waar kinderen mee kunnen knutselen is waardevol om dit ontwikkelingsgebied te stimuleren. Baby’s hebben behoefte aan speelgoed waarmee ze heerlijk kunnen friemelen. Maakt het speeltuig ook nog geluid, dan geeft dat nog een extra dimensie aan de sensomotorische ontwikkeling.

Bewegen is cruciaal

Speelgoed waarmee kinderen bewegen is ook heel verrijkend voor de sensomotorische ontwikkeling. Bewegen is eigenlijk de basis van alles wat een kind leert. Op school is er ook steeds meer aandacht voor bewegend leren. Beweegt een kind, dan slaat hij zijn ervaringen veel beter op. Gelukkig doen de meeste kinderen niets liever dan de hele dag bewegen. Helemaal als je zorgt voor passend en aantrekkelijk speelgoed. Natuurlijk heeft de hele dag door bewegen nog een ander voordeel. Ben je als ouder aan het eind van de dag moe, mede door je actieve kindje, dan mag je erop rekenen dat de kleine uk na een dag vol activiteit als een roosje in slaap zal vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *