4 Eenvoudige tips voor het kerstpakket van jouw onderneming

4 Eenvoudige tips voor het kerstpakket van jouw onderneming

Hoewel de feestdagen nog wel even op zich laten wachten, kan het helemaal geen kwaad om alvast goed voorbereid te zijn op de kerst en wat inspiratie op te doen. Op die manier ben jij een stapje voor en minimaliseer je de kans dat je gehaast moet plannen of, erger nog, alle leuke cadeaus uitverkocht zijn! Bovendien wil je natuurlijk ook niet dat je hard verdiende centen die je spendeert aan kerstpresentjes worden uitgegeven aan waardeloze geschenken die uiteindelijk op de bodem van de prullenbak belanden. Om dit te voorkomen, volg gewoon deze tips om de beste resultaten te krijgen!

1. Stel een nuttig kerstpakket samen

Velen zullen er mee eens zijn dat de beste geschenken het hele jaar door kunnen worden gebruikt. Zorg er daarom voor dat je nuttige cadeautjes in een leuk kerstpakket stopt, zoals een mooie kalender, een luxe schrijfpen of een compacte zaklamp. Een duurzaam notitieblokje of andere essentiële kantoorbenodigdheden zijn natuurlijk ook onmisbaar. Een andere slimme manier om nuttige cadeaus te selecteren, is door een specifiek cadeauthema te bepalen waarvan je zeker weet dat die in de smaak valt bij jouw team, zoals campingspullen, een ontspanpakket voor thuis of een cadeaubon voor een leuk dagje uit naar keuze!

2. Personalisering

Wil je zeker weten dat je een leuk kerstcadeau geeft, waarom kies je er dan niet voor om jouw teamleden zelf hun cadeau uit te laten zoeken? Dit kun je doen op verschillende manieren. Je zou bijvoorbeeld een selectie aan cadeaus kunnen samenstellen, waaruit jouw werknemers vervolgens uit kunnen kiezen, of je geeft een cadeaubon die niet alleen te besteden is bij tal van winkels, maar ook bij restaurants, parken, hotels en andere bezienswaardigheden.

3. Kies voor geschenken van jouw bedrijf

Nu we het toch over personaliseren hebben, waarom kies je niet voor relatiegeschenken die jouw merk vertegenwoordigen. Merkgeschenken zijn prima, zolang ze maar tactvol zijn en waarde toevoegen aan je teamleden. Kies uit bedrukte pennen, agenda’s, tassen, notitieboekjes en nog veel meer handige dingetjes die een glimlach op de gezichten toveren van je teamleden! Houd er wel rekening mee dat je jouw merk niet te overdreven en uitbundig laat bedrukken, want dan kan het zijn dat jouw teamleden met hun aanvankelijke leuke spulletjes zich voelen als wandelende reclameborden.

4. En niet te vergeten: stuur een handgeschreven kerstkaart!

Tenslotte wil je het kerstpakket natuurlijk niet zonder een handgeschreven kerstkaart geven.  Laat zien dat je om me geeft door een kerstkaart te sturen en schrijf een kort persoonlijk verhaaltje. Op die manier zul je jouw teamleden écht verrassen tijdens de feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *