Kat kopen of adopteren? Zo weet je zeker dat jouw harige viervoeter niets tekort komt

Kat kopen of adopteren? Zo weet je zeker dat jouw harige viervoeter niets tekort komt

Sta je op het punt om een kat te kopen of te adopteren? Lees dan even onderstaande blog want hierin beschrijven wij enkele aandachtspunten zodat jij zeker weet dat jouw harige viervoeter niets tekort komt. Vooral wanneer je nog nooit eerder een kat hebt gehad, kan het best zijn dat je het moeilijk vindt om te bepalen waar je wel of niet goed aan doet. Natuurlijk wil je het allerbeste voor je wollige huisgenoot. Maar ook wanneer je al eerder een kat hebt gehad, is het zeker niet verkeerd om af en toe het geheugen even op te frissen. Lees daarom snel verder!

Een kattenmeubel voor rust, plezier en vertier

Niet alleen voor mensen is rust, plezier en vertier belangrijk, hetzelfde geldt voor katten. Katten hebben aan de ene kant behoefte aan veel slaap. Zo brengen volwassen katten gemiddeld 15 uur van de dag slapend door, terwijl kittens soms zelfs bijna de hele klok rond kunnen slapen. Aan de andere kant gaan katten echter ook graag op onderzoek uit. Het zijn nieuwsgierige beestjes die graag op ontdekking gaan. Een kattenmeubel, waar jouw kat op kan slapen, rusten, spelen, klimmen en klauteren, is dan eigenlijk ook wel een must voor iedere kat. Kattenmeubels zijn in verschillende varianten te koop, van simpele krabpalen tot ware kattenpaleizen bestaande uit meerdere ‘verdiepingen’. Of wat dacht je van een mooi kattenhuis voor jouw harige vriend(in)?

Vers water en voedzame kattenbrokjes

Ook aan de inwendige mens, eh kat, moet natuurlijk worden gedacht. Vers water en voedzame kattenbrokjes, daar wordt jouw kat gelukkig van. Ga dan ook niet meteen voor de goedkoopste optie wanneer je voor het schap met kattenbrokjes in de supermarkt of dierenspeciaalzaak staat, want deze brokjes zijn vaak alles behalve voedzaam. A-merk kattenbrokjes mogen dan wel iets duurder zijn in aanschaf, je zult merken dat jouw kat het er een stuk beter op doet én gelukkiger is. Hoewel gezonde katten maar weinig water nodig hebben per dag, is het wel belangrijk om het water regelmatig te verversen. Of nog beter: koop een kattenfontein! Zo heeft jouw kat altijd stromend drinkwater tot zijn of haar beschikking.

Het allerbelangrijkste: heel veel liefde en aandacht

Het allerbelangrijkste om in je achterhoofd te houden wanneer je besluit om een kat te kopen of te adopteren is dat jouw kat heel veel liefde en aandacht nodig heeft. Net zoals een baby of klein kind afhankelijk is van zijn of haar ouders, is jouw kat afhankelijk van jou. Wanneer je de kat binnenshuis houdt, kan deze niet naar buiten gaan om te jagen en dus in zijn of haar eigen voedsel voorzien. Je zult er altijd voor je kat moeten zijn. Ook wanneer je op vakantie wilt, zul je dus een oplossing moeten vinden zodat jouw kat niets tekort komt. Maar als het goed is krijg je dan zelf ook heel veel liefde en aandacht van je harige viervoeter terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *