Keukenladder

Keukentrappen

Het meest gebruikte hulpmiddel in huis. De oerdegelijke keukentrappen. Ze zijn er in veel vormen en maten. We leggen het je uit.

 

Houten – of aluminium keukentrap

Heb je een nieuwe keukentrap nodig? Dan heb je de keuze uit hout of aluminium. De houten trappen hebben de eigenschap dat ze wat zwaarder zijn. Dat komt omdat hout natuurlijk massief is. Dat betekent weer dat hout dus heel stevig is. Aluminium is lichter maar minder stevig. Een houten trap gaat daarom vaak wat langer mee.

 

Verschillende soorten trappen

Er zijn veel soorten keukentrappen. De trap die ook wel huishoudtrap wordt genoemd is grofweg verkrijgbaar in: enkelvoudige trap, dubbeltrap en de plateautrap. Daarnaast hebben we nog een speciale trap. Dat is de Duitse keukentrap. Deze heeft sporten in plaats van treden. De enkele trap beklim je van een kant. Deze trap kun je het beste nemen wanneer je werkzaamheden vooral bestaan uit het zemen van ramen of ander schoonmaakwerkzaamheden. Ze zijn makkelijk te verplaatsen en je zet ze snel even ergens neer. Een dubbeltrap gebruik je wanneer je vooral werkzaamheden boven je hoofd uitvoert. Denk aan het plaatsen van lampen of andere werkzaamheden aan het plafond. Omdat je de trap van twee zijden kunt belopen laat je hem vaker staan. De plateautrap gebruik je weer wanneer je vaak op iets grotere hoogte werkt. Het plateau zorgt ervoor dat je ook op het bovenste plankje kunt staan. Zo kun je dus overal bij.

 

Welke hoogte keukentrap?

De keukentrap is er al van 50 centimeter hoog. Dit is een handige maat wanneer je alleen op zoek bent naar een hulpmiddel om je spullen net even wat makkelijker in de kast te kunnen zetten. Hij neem ook weinig ruimte in beslag. Een huishoudtrap van vier tot zes treden is de ideale maat voor schoonmaakwerkzaamheden in huis. Hiermee kun je overal goed bij. Maar je trap is ook weer niet te hoog. Zo blijft hij goed hanteerbaar. Een trap van 7 to 10 treden is geschikt voor werkzaamheden aan het plafond.

 

Koop je keukentrap bij Van Eldik Ladders.

We hopen dat je nu een beter idee hebt welke trap het beste bij je situatie past. Van Eldik Ladders heeft een groot assortiment aan keukentrappen uit voorraad leverbaar. Naast een grote voorraad hebben we ook veel kennis in huis. We kunnen je daardoor altijd het beste advies geven. Bestel daarom je trap bij Van Eldik ladders. Heb je hulp nodig? Bel ons dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *