Hoe vind je een goed cadeau?

Hoe vind je een goed cadeau?

Er zijn van die dingen waar je af en toe een beetje hulp bij kunt gebruiken. Je weet gewoon niet zo goed hoe je het moet aanpakken, hoe hard je het ook probeert. Daar is niets ergs aan, het siert je alleen maar dat je hier hulp bij/voor zoekt. Wij willen je die hulp dan ook maar al te graag aanbieden. In deze blog doen we dat in de vorm van advies over het uitzoeken van een cadeautje. Een cadeau geven, daar ontkom je vaak niet aan. Je moet van tijd tot tijd een cadeautje geven aan iemand. Of dit nu voor een verjaardag, een jubileum of een andere gelegenheid is; dat maakt niet zo veel uit. Het gaat erom dat je een cadeautje geeft en dat diegene daar blij mee is, toch? Nou, het gebaar is het allerbelangrijkste, maar het is inderdaad wel zo leuk dat iemand er daadwerkelijk blij mee is. Kom, dan gaan we snel aan de slag! 

De basis

Allereerst, wat wij noemen ‘de basis’. De basis is dat je kijkt naar de grote lijnen van iemand als persoon. Die ‘iemand’ is in dit geval de ontvanger van het cadeau dat je gaat geven. Ben je inspiratieloos? Kijk dan naar het geslacht van je ontvanger. Is de ontvanger een vrouw en is het voor kerst? Zoek dan gewoon eens kerstcadeau vrouw op. Is de ontvanger iemand die als beroep fotograaf is? Geef een tegoedbon voor een fotoalbum. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar je begrijpt wat de bedoeling is. Je kijkt naar de hoofdlijnen van iemand als persoon als je diegene niet zo super goed kent en op basis hiervan geef je een cadeautje. 

Narrow it down

Dan is het nu tijd voor de zogeheten ‘narrow it down’ tactiek, zoals wij die in het leven hebben geroepen. Dit is een tactiek waarbij je verder ingaat op de persoonlijkheid van de ontvanger. Dat is natuurlijk alleen mogelijk als je diegene wat beter kent en als je een goed beeld hebt van diegene zijn of haar persoonlijkheid. Dit geldt dan voor dingen als hobby’s en karaktereigenschappen. Heeft iemand als hobby reizen? Een wereldkaart waar je kunt aanvinken waar je bent geweest is misschien wel leuk. Is diegene heel avontuurlijk? Geef een skydive ervaring. Het is allemaal erg makkelijk, maar je moet er gewoon even goed over nadenken en logisch blijven. 

Algemeenheid

Als de voorgaande stappen niet voor je werken (wat overigens goed mogelijk is, niet iedereen valt onder dezelfde categorieën of is even origineel), blijft er nog één mogelijkheid over in onze ogen. Die mogelijkheid zit hem dan vooral in het feit dat je even naar algemene dingen moet gaan kijken. Een flesje wijn of whisky, een bosje bloemen, een boek, een dinerbon en ga zo maar door; je kent het wel. Gewoon de standaard dingen die gewoon een leuk gebaar zijn. Dit valt wel bij iedereen in de goede orde, dus wees niet bang dat je cadeau niet goed ontvangen wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *