Zo maak je de mooiste foto's voor sociale media

Zo maak je de mooiste foto’s voor sociale media

Bijna iedereen is tegenwoordig op sociale media te vinden. Op diverse platforms draait het vooral om het plaatsen van foto’s. De prachtige foto’s die je op deze kanalen vindt, zijn soms om jaloers van te worden. Wil jij ook zulke mooie foto’s maken voor op sociale media? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Fotografeer in daglicht

Of je nu een foto maakt met je telefoon of met een professionele camera: daglicht is je beste vriend. Met natuurlijk licht worden foto’s vele malen mooier. De beste momenten om foto’s voor je sociale media kanalen te maken is net na zonsopgang en net voor zonsondergang. Dan is het zonlicht namelijk minder fel en heb je geen last van lelijke schaduwen. Vooral het uur voor zonsondergang wordt door professionals vaak gebruikt om te fotograferen. Tijdens dit uur creëert de zon een prachtige warme gloed. Dit uur wordt dan ook wel ‘golden hour’ genoemd.

Koop een goede camera

De camera’s van telefoons worden steeds beter, maar echt mooie foto’s schiet je met een professionele camera. Voor spiegelreflexcamera’s en systeemcamera’s kan je verschillende lenzen aanschaffen. Zo heb je lenzen die erg geschikt zijn voor portretfotografie, maar ook lenzen die je helpen landschappen prachtig vast te leggen. Foto’s van professionele camera’s zijn vaak van betere kwaliteit, waardoor de foto’s er ook op groot formaat nog mooi uitzien.

Denk na over de foto

Een foto is snel genomen, maar je kunt vaak meer uit een foto halen door van tevoren goed na te denken over wat je precies wilt vastleggen. Houd rekening met de achtergrond, de lichtinval en de compositie en het resultaat zal direct een stuk indrukwekkender zijn.

Een mooie outfit maakt het verschil


Ook een goede outfit kan het verschil maken. Influencers van populaire sociale media kanalen zie je zelden in een simpele spijkerbroek met een basic topje. Kijk eens goed naar de items in je kledingkast en probeer originele en modieuze outfits te creëren. Kan jouw kledingkast wel nieuwe, fotowaardige items gebruiken? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Ibizamode. Ibzmode verkoopt prachtige jurken met opvallende prints die je ongetwijfeld doen stralen op de foto.

Bewerk je foto’s

Na het schieten van een toffe foto ben je nog niet klaar. Met een bewerkersprogramma kan je een foto nog mooier maken. Op sommige sociale media kanalen kan je foto’s bewerken met bepaalde filters, maar je kunt meer uit je foto halen door bepaalde apps of een bewerkingsprogramma’s voor op je laptop te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *