Bent je helemaal klaar met de negatieve rente op uw bankrekening

Bent je helemaal klaar met de negatieve rente op uw bankrekening?

Zo onderneem je actie!

Het geeft elk jaar een goed gevoel wanneer jouw bank een bedrag overmaakt als rente voor je bankrekening. Langzaam maar zeker is dit niet langer het geval, waardoor je misschien het gevoel krijgt dat je kapitaal verpietert en niet gewaardeerd wordt. Ben jij ook helemaal klaar hiermee? Dan is het slim om te kijken naar andere plekken waar jouw geld wél gewaardeerd wordt. Maar welke plekken zijn dit dan precies? Er zijn immers vele keuzes te maken op dit vlak, en je wilt wel dat jouw investering het achteraf waard blijkt te zijn. Daarom geven we je de drie beste opties als alternatieve plek voor jouw geld.

Bent je helemaal klaar met de negatieve rente op uw bankrekening

Aandelen

Ten eerste kun je natuurlijk beleggen in aandelen. Ontdek de vele bedrijven waarmee je op deze manier kunt investeringen. Verspreid jouw kapitaal over vele verschillende bedrijven en sectoren, zodat beleggen in aandelen minder risicovol wordt. Daarnaast kun je ook in stocks beleggen van bedrijven die jij qua inhoud en filosofie steunt. Veel mensen steunen bijvoorbeeld Tesla en haar droom om auto’s volledig onafhankelijk te maken van fossiele brandstoffen. Met aandelen kun je dus ook nog een impact hebben wat betreft de richting die de wereld op gaat.

ETF’s

Een andere optie om als plek te kiezen voor jouw vermogen, is door middel van het investeren in ETF’s. Dit zijn fondsen die verhandeld worden op de beurs. Indexfondsen zijn een ideale optie om te beleggen als je graag jouw risico wil spreiden en wil beleggen in een gehele markt op zichzelf. Daardoor compenseert een bedrijf dat goed presteert voor een bedrijf dat juist een mindere periode kent. Daarnaast is het gemiddelde rendement op ETF’s groter dan de inflatie en de kans groot dat jouw geld in waarde vermindert dus kleiner.

Opties

Tot slot kun je ook ervoor kiezen om jouw kapitaal in opties te stoppen in plaats van het op jouw bankrekening te laten. Hoewel deze vorm van investeren over het algemeen meer risicovol is dan de voorgaande methodes, betekent dit ook dat je meer rendement op je geld kunt behalen. Daarnaast kunt je door middel van opties kiezen of je denkt dat een effect meer of juist minder waard wordt en daarop anticiperen. Daardoor beschik je over meer flexibiliteit tegenover aandelen of ETF’s. Al met al kunnen opties zeker een interessante keuze zijn om je geld in te stoppen, al dan niet tijdelijk.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *