Zo geef je het perfecte kerstgeschenk dit jaar

Zo geef je het perfecte kerstgeschenk dit jaar

Veel mensen kijken ieder jaar weer reikhalzend uit naar het moment dat de dagen korter worden, de nachten guurder en de kerstboom bijna weer opgezet mag worden. Je kan de geur van glühwein al bijna ruiken en in je hoofd spoken ideetjes voor het samenstellen van een kerstdiner. Maar wacht eens even… vergeet je niet nog iets? Natuurlijk: je moet ook nog kerstgeschenken in huis halen!

Is het vinden van hét perfecte kerstgeschenk ieder jaar weer een ware crime en settel je daarom voor iets waar je later spijt van krijgt? Dan is het hoog tijd om het dit jaar iets anders aan te pakken. In dit artikel geven we enkele slimme tips om jouw dierbaren dit jaar compleet te verrassen!

Begin op tijd

Elk jaar weer lijkt het alsof de feestdagen steeds vroeger vallen. Telkens word je overvallen door de gedachte dat je toch echt aan kerstgeschenken moet gaan denken en lijkt deze vervolgens weer teruggedrongen te worden. Het resultaat in de voorgaande jaren? Begin december waren de cadeaus nog niet in huis en moest je gaan haasten. Dat kwam het uiteindelijke cadeau vaak niet ten goede. Dat moet dit jaar dan ook zeker anders.

Zorg er daarom voor dat je dit jaar goed georganiseerd te werk gaat. Begin nu alvast met to-do lijstjes te maken. Wat moet er gebeuren? Aan wie wil je cadeautjes geven? Wat zijn de interesses van deze personen? Wat is het totaalbudget? Als je al deze dingen op een rijtje hebt gezet, kun je aan de slag met het maken van inspiratielijstjes voor iedereen. Hierdoor wordt het vinden van het perfecte kerstgeschenk een stuk eenvoudiger.

Ontdek wat deze persoon leuk vindt

Mensen geven vaak, zonder dat ze dit zelf door hebben, zelf al goede tips voor de cadeaus die ze graag zouden ontvangen. “ik zou zo graag eens lekker uit eten willen”, “ik mis toch echt dat ene apparaat in de keuken”, ‘ik ben er al een eeuwigheid niet aan toegekomen om zelf even te ontspannen in de welness’. Deze uitspraken kunnen jou alvast een goed idee geven van de kerstgeschenken die in de smaak zullen vallen.

Leg daarom de komende maanden je oor te luister en maak notities. Doe tijdens de gesprekken niet alsof je overmatig geïnteresseerd bent, maar verwerk deze interesse in het kerstgeschenk. Zo weet je zeker dat je het perfecte cadeau geeft straks.Ontdek wat deze persoon leuk vindt

Shop online

Ben jij niet iemand die wekenlang alle winkels afloopt? Geen probleem! De digitale wereld is in dat geval jouw reddende engel. Rond september beginnen de eerste webshops al kerstgeschenken online te zetten. Dit geeft jou genoeg tijd om het perfecte kerstgeschenk te vinden, zonder dat je hiervoor het huis hoeft te verlaten. Breng je zelf daarom maar eens lekker in de stemming en pak een kop chocolademelk erbij, zet een kerstmuziekje op en ga vervolgens shoppen voor kerstgeschenken. Online shoppenis nog nooit zo leuk geweest!

Extra tip: bestel je kerstgeschenken altijd tijdig, zo voorkom je dat de geschenken misschien niet op tijd door de rendieren kunnen worden afgeleverd. En zeg nou zelf. Die paar cadeautjes liggen nu toch niet weg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *