Fiets kopen Er is ook een elektrische fiets voor jou!

Fiets kopen? Er is ook een elektrische fiets voor jou!

Elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Kwam je een aantal jaren geleden wel eens een oudere tegen op een fiets met trapondersteuning, tegenwoordig is de elektrische fiets voor alle leeftijden. Geen wonder, wanneer je zonder teveel zweten een lange afstand naar je werk wilt overbruggen of met weer en wind naar school moet een dorp of stad verderop, dan gaat het met een elektrische fiets net even makkelijker. Je bent niet meer afhankelijk van een auto of het openbaar vervoer en doet nog wat aan lichaamsbeweging ook. Ook de milieubelasting van een elektrische fiets is een stuk lager dan van een auto. Stap je uit je auto en de bijbehorende files, dan lever je ook een kleine bijdrage aan een beter milieu en kortere files.

Soorten elektrische fietsen

Of je nu jong bent of al wat ouder, een hip model wilt of tevreden bent met een gewone stadsfiets, er is een beste Amslod fiets voor iedereen. Naast elektrische stadsfietsen zijn er elektrische mountainbikes en vouwfietsen en inmiddels verschijnen ook de eerste elektrische racefietsen. Een hele voor de hand liggende oplossing is een elektrische bakfiets, een soort fiets die wel een extra zetje kan gebruiken. Je kunt een elektrische fiets leasen en ook de tweedehands markt voor e-bikes begint interessant te worden. Het kopen van een tweedehands e-bike is nog wel iets om voorzichtig mee te zijn. Let goed op wat voor motor en vooral accu er op zit. Dat bepaalt het fietsplezier en wat de fiets nog waard is. De accu’s gaan namelijk een stuk korter mee dan de fietsen zelf. Een ouder model kan ook wat oncomfortabeler zijn, de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch fietsen zijn de laatste jaren snel gegaan.

Motor en accu

Er zijn allerlei soorten en modellen elektrische fietsen. De motor kan bijvoorbeeld op verschillende plekken zitten. De middenmotor wordt tegenwoordig het meest toegepast. Het geeft de meest natuurlijke ondersteuning bij het fietsen. De accu is een belangrijk onderdeel en heel bepalend voor zowel de prijs als het rijgenot. Hoe hoger de capaciteit van de accu hoe groter je actieradius is. Daarmee gaat ook de prijs omhoog. Natuurlijk verschilt ook de kwaliteit van de accu’s. Al deze zaken hebben invloed op de prijs van de accu en daarmee op de prijs van de fiets. Een Amslod review geeft meer inzicht op hoe fietsers dit ervaren. Er zijn nog meer zaken van invloed op de prijs van de fiets. Zo kan de display een heel geavanceerde fietscomputer zijn die werkt met een app. Ook de reguliere onderdelen van de fiets kunnen van regulier of van topkwaliteit zijn. Tot slot is van belang of je de fiets bij de fietsenwinkel koopt of rechtstreeks bij de fabrikant. Dat laatste scheelt geld, maar betekent ook dat je je fiets niet altijd even snel naar de fietsenmaker op de hoek kunt brengen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *